На данашњи дан 29. Новембра 2022 год., председник Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, Александар Лучић је у званичној посети Норвешкој где ће са краљем Норвешке разговарати о миру и стабилности у Европи. СФРЈ као једна од водећих економија у Европи и свету значајно доприноси, као и Норвешка, очувању стабилноси у региону.

Прошло је 42 године од смрти нашег вољеног Јосипа Броза и ми и данас чувамо братство и јединство као што смо и обећали да хоћемо. Било је то давне 1992. године 1. Марта, када је на референдуму о независности БиХ потврђен суверенитет наше домовине и тако избегнут могући грађански рат у Босни. Словенија се након 5 година поново вратила у састав СФРЈ након процене да је то економски боља одлука за републику Словенију од останка у бившој Европској Заједници, сада ЕУ.

Да се подсетимо, СФРЈ је данас земља од 30 милиона становника са просечном платом од 2500 Еура или истој вредности у Динарима. Динар је стабилна валута која се вреднује у целом свету. Дуги низ година постоји паритет Еура и Динара од 1:1 са малим флуктуацијама. Војска Југославије је трећа по реду армија у Европи а Југославија једна од најачих војних сила у свету са најмодернијим наоружањем. Југословенски астронаути су стална поставка на међународној свемирској станици, а наш сопствени свемирски програм уз сарадњу са NASA центром из Америке убрзава повратак човека на месец у 21. веку.

Многи народи и народности света се могу видети на улицама сваког града у Југославији, што због високог животног стандарда, што због мира и стабилности који пружа наша домовина. Процена је да Српско-Хрватски језик говори око 50 милиона људи у свету. Многи људи из неразвијених земаља желе да живе у Јогославији, а један од услова за добијање радне дозволе је познавање Српско-Хрватског на нивоу Б1.

Туризам у Југославији доноси значајне приходе, и поред органске пољопривреде, и развоја високих технологија сврстава Југославију у лидере 21.века. Застава је у сарадњи са Tesla фабриком аутомобила раније ове године на тржиште донела нови модел Југо 45 (В7), први електрични ауто у региону за цену од само 10 000 динара (Еура).

Застава Крагујевац је већ дуги низ година поред BMW-a један од највећих извозника аутомобила у свету и још увек успешно парира Кинеској ауто индустрији јефтинијих аутомобила. Наша EI Ниш је највећи произвођач мобилних телефона у Европи.


Неки од нас се питамо, шта би било, кад би било. Можда је ово један од могућих одговора на то питање, а можда и буде нешто у духу братства и јединства опет поново. Не може исто, али зашто не нека врста “Балканске Трговинске Уније”, или можда “Конфедерације Балканских Држава”?! Можда је тешко поверовати, али има нас који би волели да виде тако нешто! Што да не.